fun
 
HomeSearchRegisterLog in

Share
 

 Your first subject

Go down 
AuthorMessage
dragunj
Admin


Posts : 51
Join date : 2010-02-03
Location : Neverland

Your first subject Empty
PostSubject: Your first subject   Your first subject Icon_minitimeWed Feb 03, 2010 2:50 am

Take some time to read this information before starting to use the administration of your forum:

How to access your administration panel ?
In the top menu, click on Log In, a new page is displayed. Fill in the username "admin" and the password you have choosen during your registration. If you have lost or forgot it, click here. Once you are logged in, click on the link "Administration Panel" at the bottom of the page.

How to modify your board's appearance ?
You can modify your board's appearance by choosing a theme (each theme displays different pictures, colors and icons). To do that, go to the administration panel, then click on Management in the Styles Admin menu and choose one of the displayed themes. You can later change it or choose another one.

How to manage the categories and forums ?
You can add, modify and delete the categories and forums that you have created anytime and without limit. To do that, go to the administration panel, in the management part of the Forum Admin, and click on "Add a link" (a forum or a category). In a first time, we advice you to create test categories and test forums that you will delete later, in order to understand how this tool works.
Back to top Go down
https://tub1.forumotion.com
epten_jak

epten_jak

Posts : 114
Join date : 2010-02-03

Your first subject Empty
PostSubject: Re: Your first subject   Your first subject Icon_minitimeWed Feb 03, 2010 1:18 pm

admin wrote:
Take some time to read this information before starting to use the administration of your forum:<br />
How to access your administration panel ?<br />In the top menu, click on Log In, a new page is displayed. Fill in the username "admin" and the password you have choosen during your registration. If you have lost or forgot it, <a href="https://tub1.forumotion.com/profile.forum?mode=sendpassword" class="blank">click here</a>. Once you are logged in, click on the link "Administration Panel" at the bottom of the page.<br /><br />How to modify your board's appearance ?<br />You can modify your board's appearance by choosing a theme (each theme displays different pictures, colors and icons). To do that, go to the administration panel, then click on Management in the Styles Admin menu and choose one of the displayed themes. You can later change it or choose another one.<br /><br />How to manage the categories and forums ?<br />You can add, modify and delete the categories and forums that you have created anytime and without limit. To do that, go to the administration panel, in the management part of the Forum Admin, and click on "Add a link" (a forum or a category). In a first time, we advice you to create test categories and test forums that you will delete later, in order to understand how this tool works.
Abe so se prais englez? Aj prevod ako moze ne e voa engleski forum
Odnapred zablagodareno
Back to top Go down
http://www.gewgle.com
kaLImeRo

kaLImeRo

Posts : 79
Join date : 2010-02-03
Age : 31
Location : Skopje

Your first subject Empty
PostSubject: Re: Your first subject   Your first subject Icon_minitimeWed Feb 03, 2010 1:23 pm

let's do it mans! goooooooooooooooooogle translate lol! 4 da lulz

Земи некое време да ја прочитате оваа информација, пред да започнете да го користите на администрацијата на форумот:

Како да пристапите до вашиот администрација панел?
Во горното мени, кликни на Најави, нова страница се прикажани. Пополнете ги username "admin" и лозинката која сте ја одбрале за време на вашата регистрација. Ако сте изгубиле или заборавиле тоа, кликнете овде. Откако сте најавени, кликнете на линкот "Администрација панел" на дното од страната.

Како да ја менувате Вашата одбор на изглед?
Можете да промените изгледот на вашиот форум со избирање на една тема (секоја тема се прикажува различни слики, бои и икони). За да го направите тоа, оди во администрацијата на панел, и потоа кликнете на управување во Styles Admin мени и изберете една од темите на екранот. Можете да го промените или подоцна изберете друг.

Како да управувате со категории и форуми?
Можете да додадете, промените и бришењето на категории и форуми што имаш креирано во секое време и без ограничување. За да го направите тоа, оди во администрацијата на панел, во управувањето со дел од Форум Администратор, и кликнете на "Додади линк" (форум или категорија). Во прво време, ние совети да креираш категории и тест тест форуми кои ќе ги избришете подоцна, со цел да се разбере како работи овој инструмент.


Last edited by kaLImeRo on Wed Feb 03, 2010 1:31 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
epten_jak

epten_jak

Posts : 114
Join date : 2010-02-03

Your first subject Empty
PostSubject: Re: Your first subject   Your first subject Icon_minitimeWed Feb 03, 2010 1:24 pm

kaLImeRo wrote:
let's do it mans! goooooooooooooooooogle translate lol! 4 da lulz

Земи некое време да ја прочитате оваа информација, пред да започнете да го користите на администрацијата на форумот:

Како да пристапите до вашиот администрација панел?
Во горното мени, кликни на Најави, нова страница се прикажани. Пополнете ги username "admin" и лозинката која сте ја одбрале за време на вашата регистрација. Ако сте изгубиле или заборавиле тоа, кликнете овде. Откако сте најавени, кликнете на линкот "Администрација панел" на дното од страната.

Како да ја менувате Вашата одбор на изглед?
Можете да промените изгледот на вашиот форум со избирање на една тема (секоја тема се прикажува различни слики, бои и икони). За да го направите тоа, оди во администрацијата на панел, и потоа кликнете на управување во Styles Admin мени и изберете една од темите на екранот. Можете да го промените или подоцна изберете друг.

Како да управувате со категории и форуми?
Можете да додадете, промените и бришењето на категории и форуми што имаш креирано во секое време и без ограничување. За да го направите тоа, оди во администрацијата на панел, во управувањето со дел од Форум Администратор, и кликнете на "Додади линк" (форум или категорија). Во прво време, ние совети да креираш категории и тест тест форуми кои ќе ги избришете подоцна, со цел да се разбере како работи овој инструмент.
vistinski makedonec
rep+
di6++
Back to top Go down
http://www.gewgle.com
dragunj
Admin


Posts : 51
Join date : 2010-02-03
Location : Neverland

Your first subject Empty
PostSubject: Re: Your first subject   Your first subject Icon_minitimeWed Feb 03, 2010 1:29 pm

kaLImeRo wrote:
let's do it mans! goooooooooooooooooogle translate lol! 4 da lulz

Земи некое време да ја прочитате оваа информација, пред да започнете да го користите на администрацијата на форумот:

Како да пристапите до вашиот администрација панел?
Во горното мени, кликни на Најави, нова страница се прикажани. Пополнете ги username "admin" и лозинката која сте ја одбрале за време на вашата регистрација. Ако сте изгубиле или заборавиле тоа, кликнете овде. Откако сте најавени, кликнете на линкот "Администрација панел" на дното од страната.

Како да ја менувате Вашата одбор на изглед?
Можете да промените изгледот на вашиот форум со избирање на една тема (секоја тема се прикажува различни слики, бои и икони). За да го направите тоа, оди во администрацијата на панел, и потоа кликнете на управување во Styles Admin мени и изберете една од темите на екранот. Можете да го промените или подоцна изберете друг.

Како да управувате со категории и форуми?
Можете да додадете, промените и бришењето на категории и форуми што имаш креирано во секое време и без ограничување. За да го направите тоа, оди во администрацијата на панел, во управувањето со дел од Форум Администратор, и кликнете на "Додади линк" (форум или категорија). Во прво време, ние совети да креираш категории и тест тест форуми кои ќе ги избришете подоцна, со цел да се разбере како работи овој инструмент.

AHHAHAHAHAHAHAHAH LOOD SI BRAAAAAD
Back to top Go down
https://tub1.forumotion.com
Sponsored content
Your first subject Empty
PostSubject: Re: Your first subject   Your first subject Icon_minitime

Back to top Go down
 
Your first subject
Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» The Four Agreements
» GC Thingy: This is Awesome
» On the subject of Code Lyoko

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
asd :: Your first category :: Your first forum-
Jump to: